5 TIPS VOOR EEN ENERGIE EN POSITIVISME BOOST

"je kan niet kiezen wat er rondom je gebeurt wel hoe je ermee omgaat"

 

Hoewel het vaak niet jouw schuld is, is het wél jouw verantwoordelijkheid,...

Neem nu het weer.  Ja het is té koud voor de tijd van het jaar en ja van zoveel regen word je niet altijd gelukkig.  We gaan dan vaak focussen op alles dat we niet kunnen doen.  Zoals terrasjes, bbq's, buiten zitten, zomerkleedjes of shorts dragen, het gras maaien, etc.

Máár er is altijd iets dat je wél kan doen en elk nadeel heeft zo ook zijn voordeel.

Ik geef je graag 5 tips die je energie en positivisme een instant boost zullen geven:

TIP 1: Eet extra groenten

Mijn basisprincipe is 2 x per dag 3 verschillende soorten groenten te eten.  Groenten bevatten veel vezels, mineralen en vitaminen.  Net dat wat we extra nodig hebben als de zon het laat afweten.
Voeg er extra kleurrijke groenten aan toe en het zal instant je positivisme boosten!  Niet alleen het zien van het kleurrijke pallet maar ook het ruiken en proeven van de verschillende smaken zal je gelukkig maken.  Bovendien zal je lichaam een tandje bij moeten zetten om al die groenten verteerd te krijgen.  Hierdoor komt er extra energie vrij waardoor jij, dankzij het eten van extra groenten ook een energieboost krijgt!

TIP 2: Zet muziek op en dans

"Music is the answer"  Zet je favoriete playlist op en zet hem wat luider dan anders.  Spring, dans, beweeg op je favoriete liedje(s).  doe het alleen of samen met je gezin.  Je zal merken dat je er een echte energieboost van krijgt.
Niet alleen muziek maakt ons gelukkig maar ook het even volledig losgaan zal je energie en positivisme boosten.  Je hartslag gaat omhoog, er komt extra zuurstof in je brein en je positieve hormonen worden gestimuleerd.  Bovendien ben je even met niets anders bezig.  Dus dans zorgeloos en vrij!

TIP 3: Ruim iets op

Je hoeft jezelf niet de nobele taak om de ganse garage of zolder op te ruimen opleggen.  Kies iets kleins dat je op maximum een uurtje kan doen.  Een deel van je kleerkast.  Je schoenen.  De boeken of tijdschriften.  De conserven. De voorraadkast.  Je rommellade, ...
Opruimen brengt rust in body & mind.  Je neemt afscheid van wat je niet meer dient.  Hierdoor creëer je letterlijk plaats voor meer van waar je gelukkig van wordt.  Je zal er blij van worden en je positivie energie zal een boost krijgen.

TIP 4: Leer bij

Jezelf ontwikkelen is een pure vorm van zelfzorg.  Stilstaan bij het leven vraagt moed.  Toegeven dat het beter of anders kan vraagt lef.  Toch geeft jezelf ontwikkelen zo'n mooie vorm van energie.  Je kan niet meteen van een boost spreken omdat je ook zal uitgedaagd worden.  Maar het moment dat je beslist om een boek over zelfontwikkeling te lezen of een cursus te volgen waar jij als mens van groeit zal je wél die instant positivisme en energie boost voelen.
Maak het ook weer niet te groot of te moeilijk.  Kies iets behapbaar waar je snel resultaten van ziet.  Resultaat geeft je dopamine wat een van de neurotransmitters is die ons gelukkig maakt.

TIP 5: Reflecteer en manifesteer

"Wat je aandacht geeft groeit" Hoe meer jij je focust op het slechte weer hoe slechter je je erbij zal voelen.  Wanneer jij je focust op al het mooie en positieve rond je zal het minder goede ook minder belangrijk worden.
Het is perfect normaal om in ons drukke bestaan te "vergeten" om dankbaar te zijn voor wat er wel is.  Daarom nodig ik je uit om te schrijven.  Schrijf dagelijks minstens 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent.  Doe het bij voorkeur voor je gaat slapen.  Je zal je nacht rustig en positief inzetten.  Het kan zelfs je slaapkwaliteit verbeteren.  Dankzij je focus op het positieve zal je energie anders stromen en zal je alweer die boost voelen.

Wil jij ook een expert worden in het boosten van je energie en positivisme?

Boek NU jouw vrijblijvende verkennende babbel en we bekijken meteen hoe ik jou daarmee kan begeleiden.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd