WAAROM BEWEGEN GOED VOOR JE IS

gezond bewegen

 

Hoe vaak heb jij al gedacht “ik zou eens wat meer moeten bewegen of sporten”?

 

Je mag me het antwoord zeker mailen want ik ben er super benieuwd naar!  Meer nog ben ik benieuwd naar de reden waarom je het uitstelt of minder vaak doet dan je zou willen.

 

“Tijd” is geen geldige reden 😊.  Iedereen heeft immers evenveel tijd.  Tijd is geen rekbaar begrip.  Een minuut is 60 seconden en 60 minuten is een uur.  Nu, gisteren en morgen.  Zowel voor jou als voor mij.

 

“Priori-teit”, da’s iets helemaal anders.  Die kies je zelf.  Om jou te overtuigen waarom bewegen een prioriteit zou moeten zijn, zet ik graag 10 voordelen (er zijn er ongetwijfeld meer en ook die mag je zeker mailen) voor je op een rijtje.

 

10 redenen om te bewegen

 

 1. Bewegen voorkomt overgewicht

  Bewegen verhoogt de stofwisseling via spieropbouw en vetafbraak, een belangrijk wapen in het voorkomen en het bestrijden van overgewicht.

   

 2. Bewegen is goed voor je sociale leven

  Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op. Dit helpt om bewegen langer vol te houden. Ook als je op leeftijd bent.

   

 3. Bewegen kan stress, angst en depressie verminderen
  Wie beweegt, bouwt de opgehoopte stresshormonen op natuurlijke wijze af. Je kan dus letterlijk de ‘stress uit het lijf bewegen’. Bewegen heeft ook invloed op de mentale gezondheid. Dankzij de positieve hormonen, serotonine, dopamine en adrenaline zitten actievelingen lekkerder in hun vel.

   

 4. Bewegen kan kanker voorkomen
  Voor sommige vormen van kanker (dikke darmkanker, borstkanker) is het preventieve effect van voldoende bewegen bewezen.

   

 5. Bewegen is goed voor je hart
  Hart- en vaatziekten behoren tot de grootste doodsoorzaken in het westen. Van een zwakke biceps sterf je niet, van een zwakke hartspier wel. Vooral duursporten (wandelen, joggen, lopen, fietsen en zwemmen) zijn de ideale bondgenoten van het hart.

   

 6. Bewegen kan osteoporose voorkomen
  Vanaf je 35ste worden je beenderen kwetsbaarder. Stilzitten versnelt dit proces. Bewegen houdt je beenderen, spieren en gewrichten stevig, soepel en in conditie.

   

 7. Bewegen kan diabetes voorkomen
  Beweging zorgt ervoor dat glucose beter kan doordringen in de cellen. Zo helpt bewegen bepaalde vormen van diabetes voorkomen. Maar ook diabetespatiënten hebben baat bij sport, wanneer dit onder verantwoorde omstandigheden gebeurt.

   

 8. Bewegen is goed voor je longen. Bewegen houdt de longen en ademhalingsspieren in conditie. Ook astmapatiënten hebben baat bij beweging.

   

 9. Bewegen is goed voor je portemonnee. Actievelingen leven niet alleen langer, maar ook beter. Ze bezoeken minder vaak het ziekenhuis of de dokter en gebruiken minder medicijnen. Bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Beter nu geld uitgeven aan wandelschoenen, een fiets of een sportabonnement dan later het veelvoudige aan de dokter.

   

 10. Bewegen is de beste vorm van pensioensparen. Je leven lang bewegen is het beste medicijn tegen typische ouderdomsziekten als artritis, osteoporose en hoge bloeddruk.

 

CHECK DE KALENDER MET SMALL GROUP TRAININGEN

 

Nu je geen enkele reden meer hebt om niet met ons mee te trainen zie ik je heel graag binnenkort!

 

Liefs, 

Peggy  

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd