OPENLIJK: MIJN SUIKERVERSLAVING IS KWAAD OP U

Hallo, hier ben ik dan met mijn tweede blogpost.  Ik kreeg een mailtje van een klant dat me deed lachen en aan het denken zette.  Het motiveerde me om in de pen te kruipen.

Ooit was er een tijd waarin ik bezig moest blijven om niet naar de snoepkast gezogen te worden.  Een overvolle agenda en hoofd en tonnen wilskracht kostte het me om sterk te blijven en te weerstaan aan choco, chocolade, cake & koekjes, patékes, ijscrème, etc. Telkens was er weer een moment dat de wilskracht brak en ik eraan toe moest geven.  Met groot schuldgevoel en veel spijt achteraf. 
Ja, ik was verslaafd. 

Wat ik vooral deed was weglopen van mezelf.  Weglopen van de emoties door ofwel heel druk bezig te zijn of overdadig veel te eten.  

De combinatie van het herstellen van de relatie met mezelf, een regelmatig en gezond eetpatroon waarin ik élke maaltijd voldoende at, sporten omdat het leuk is en niet om te compenseren wat ik gegeten had, heeft ertoe geleid dat ik ben "afgekickt".

Ondertussen is het ongeveer 7 jaar waarin ik "suikervrij" ben.  Het eerste jaar ontzegde ik me alle zoetigheid uit angst om te hervallen.  Het tweede jaar durfde ik bij een verjaardag al eens terug een stukje taart te eten.  
Vandaag eet ik alles.  Echt alles.  Maar ik merk, net zoals de klant die me het mailtje stuurde dat ik er gewoon geen zin meer in heb.  Ik voel me echt genezen.  

In periodes waarin de routine onderbroken wordt of ik extra emotioneel ben, zoals door een recente relatiebreuk bvb, merk ik dat het écht is.  Ik ben niet meer afhankelijk van mijn wilskracht.  Ik tel geen calorieën meer.  Ik compenseer niet meer.  De drang, de goesting, ... het is allemaal weg.  Ook als ik me verdrietig of gestressed voel.

Het verlost zijn van het continue met eten bezigzijn is zo'n bevrijding dat ik het iedereen gun.  Voelen wat je nodig hebt ipv denken aan wat je denkt nodig te kunnen hebben.  Of nog erger, denken dat je de rotzooi verdient.

Je lichaam en geest verdienen enkel het allerbeste!  En dat zit niet in pakjes en bevat geen +10gr suiker/100gr.  Voed jezelf enkel met het allerbeste wat de natuur je te bieden heeft en bevrijd jezelf van iets dat je leven toch een stukje beheerst.

Ik weet dat het kan, ... Been there. 
Het mailtje van de klant bewijst dat ook anderen het kunnen.  

Ik ondersteun je graag om hetzelfde bevrijdende gevoel te ervaren om te kunnen genieten zonder schuldgevoel met een stabiel gewicht en zonder compensatiegedrag.

Bel of mail me mocht je graag meer info wensen.  Ondertussen wens ik je een veilige en gezonde overbrugging van de lockdown en zend ik je een warme groet.

 

Liefs, 

P.

 

1 reactie

  • Dit klinkt echt als muziek in mn oren. Ik weet ook wat suiker met je kan doen maar ik vind het toch best moeilijk. Ja ook ik ben verslaafd aan suiker en wil daar helemaal vanaf. Je verhaal geeft me de motivatie dat het echt wel kan want ja …ik kan het niet meer eten maar één trigger en ik ben weer vertrokken… maar je verhaal toont aan dat ik er wel echt vanaf kan geraken…. dankjewel ik ga ervoor!

    Ann

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd